Colectia primavara/vara 2016 a casei de moda Valentino marcheaza o dubla premiera. Celebrii designeri Maria Grazia Chiuri si Pierpaolo Piccioli au decis sa realizeze campania de promovare direct in Kenya, marcand prima campanie Valentino ce infatiseaza o diversitate etnica atat de pregnanta dar si pozitionarea “umana” a produsului in cadrul activitatilor de zi cu zi ale unei asezari africane.

Maria Grazia Chiuri si Pierpaolo Piccioli au ales sa realizeze campania Valentino S/S 2016, cu ajutorul renumitului fotograf Steve McCurry, celebru mai ales datorita fotografiei intitulate “Fata afgana” si nu intamplator… implicarea brandului Valentino in sponsorizarea si sustirea mai multor asociatii si cauze vizand mai ales femeile din Africa fiind de notorietate.

Sedinta foto a fost realizata in Amboseli Park, satul Maasai situat intre Kenya si Tanzania.

Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.

 

Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.

Manechine precum:  Kirin Dejonckheere, Alice Metza, Cameron Traiber, Greta Varlese, si Tami Williams au pozat alaturi de oamenii Maasai din Kenya.

Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.

 

Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.

“Ideea acestor fotografii este sa duca privitorul intr-o călătorie”, a declarat Steve McCurry.

“Hainele sunt innobilate cu imprimeuri si broderii specifice culturii africane, faptul ca am realizat acest shooting in Africa ne arata perfect modul in care interactionam, conexiunea intre haine, modele si mediu. A meritat tot acest efort.”

Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.Valentino Spring 2016 Campaign shot in Amboseli Park in Kenya.

Models: Greta Varlese, Alice Metza, Cameron Traiber, Kirin Dejonckheere, & Tami Williams.