fbpx

Untitled-1

Gabrielle Bonheur “Coco” Chanel (19 august 1883 – 10 ianuarie 1971) este considerata una dintre cele mai mari nume din industria modei.
Stilul acesteia a fost revolutionar pentru anii ’20: a creat nu doar haine noi si un nou brand, ci un adevarat stil. Designerul vestimentar a creat mai ales palarii si dupa cativa ani, a inceput sa realizeze tipare pentru haine. Mai apoi, s-a decis sa creeze gentile gigant, parfumuri (de amintit istoricul Chanel n°5), incaltaminte, ceasuri unisex si bijuterii. Coco Chanel a fost una din primele femei care a imbracat pantalonii.

Untitled-1

 

 

Viata ei amoroasa a fost cât se poate de tumultoasa, desi, marea ei iubire a fost englezul Arthur Capel, „Boy”, cum ii placea sa-i spuna. El a fost si cel care i-a sustinut financiar primii pasi in lumea modei, ajutand-o sa isi deschida  primul magazin, in anul 1914, in care a inceput să isi creeze şi sa vanda  primele palarii marca Chanel – „Chanel Modes”, pe strada devenita celebra in Paris – Cambon, nr. 21.

Untitled-1

 

 

Anul 2008 a anuntat  doua creatii cinematografice dedicate celebrei creatoare de moda („Coco avant Chanel” regizat de Anne Fontaine si „Coco & Igor”, in regia lui William Friedkin).  Urmand mai apoi reeditarea cartii “Coco Chanel: The Legend and the Life” (“Coco Chanel: Legenda si Viata”), de Justine Picardie, ilustrata de Karl Lagerfeld.