fbpx

De câte ori ați intrat, în ultima vreme, într-o casă unde ați căutat cu privirea biblioteca și… nu ați găsit-o? Și mie mi s-a întâmplat destul de des și am ajuns la concluzia că biblioteca… ori lipsește cu desăvârșire, ori este folosită în alte scopuri decorative. Chiar și așa, mulți dintre voi investiți sume colosale în aceste obiecte de decor.

Fie pentru că ați vrut să fie din lemn masiv, fie pentru că ați vrut să aparțină unui brand cunoscut, ajungeți la concluzia că suma cheltuită pe biblioteca din living este mai mare decât trebuie , iar modelul… nu tocmai cel potrivit. Astăzi vom discuta despre cum să vă alegeți biblioteca perfectă pentru sufrageria voastră și care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească.

Nu trebuie să uitați că zilele în care biblioteca era folosită doar pentru cărți… s-au cam dus. Nu ezitați să utilizați această piesă de decor și în alte scopuri, cum ar fi expunerea obiectelor de artă pe care le dețineți, a unor plante sau chiar a pozelor preferate din vacanță.

Țineți cont de material. Biblioteca vă este foarte utilă, în orice scop vă hotărâți să o folosiți. Materialul din care este făcută, în schimb, este cel care va conta pe viitor. Lemnul masiv și metalul sunt materiale în care experții în domeniu spun că merită să investiți, pentru că vor rămâne în stare perfectă mulți ani de acum încolo. Cu toate astea, dacă sunteți nehotărâți și credeți că veți muta biblioteca dintr-o parte în alta a camerei… optați pentru materiale ceva mai ușoare 🙂

Biblioteca Paulownia

Măsurați locul unde veți monta biblioteca, înainte de a o cumpăra. Designerii de interioare spun că ideal este să lăsați puțin spațiu deasupra cărților pe care le așezați pe ultimul raft. Dacă veți face această piesă de mobilier pe comandă, atunci lucrurile sunt mai ușoare. Nu trebuie să vă bateți capul cu astfel de detalii.

Dacă nu v-ați hotărât în privința funcționalității bibliotecii, optați pentru rafturi ajustabile sau de mai multe dimensiuni. Nu toate cărțile sau obiectele de decor pe care le veți așeza înăuntru sunt de aceeași mărime. Dacă aveți libertatea de a decide dimensiunea rafturilor, nu ezitați să optați pentru variante diferite.

Biblioteca living Dialma

Vă place curățenia mai mult decât orice, însă vă gândiți cu groază cum ar fi să scoateți în fiecare săptămână cărțile din bibliotecă, pentru a le șterge de praf? Nicio problemă. Pentru voi, există varianta unei biblioteci cu geam sau uși din materiale opace. Acestea vor feri obiectele din interior de praf și vă vor ajuta să țineți departe de ochii curioșilor lucrurile din interior.

Chiar dacă v-ați amenjat casa în stil modern, sau chiar minimalist, v-ar mira să vedeți cât de bine se integrează o bibliotecă în stil rustic, în livingul vostru. Variantele sunt nenumărate iar cele colorate sunt preferatele designerilor, în ultima vreme.

Voi ce fel de bibliotecă aveți în casă?

 

Kiss kiss kisses,

Domnița de Alba