fbpx

O femeie are nevoie de trei lucruri: 143 de perechi de pantofi, un bărbat adevărat și o bucătărie cu stil.

Nu știu cum vedeți voi bucătăria visurilor voastre, dar vă pot spune cum o pot caracteriza pe a mea, într-un singur cuvânt: SMART.

Sunt sigură că v-ați gândit de nenumărate ori la bucătăria perfectă, desprinsă parcă din reviste, utilată cu cele mai noi aparate și care să vină cât mai mult în ajutorul vostru. Mai exact… să facă totul pentru voi. Dar cum ajungem aici? Care sunt cele mai bune variante?

Există o vorbă care spune că “o bucătărie poate vinde o casă“. Cred că este adevarată dar… contează foarte mult cum arată bucătăria si mai ales confortul pe care ți-l oferă 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Prima mare problemă pe care o întâmpinăm este felul în care interacționăm cu bucătăria, atunci când petrecem mult timp în ea. Este important să ai la dispoziție un spațiu cât mai mare unde să iti desfășori toate ingredientele cu care gătesti: tu  sau …el. 😉

Nu degeaba aleg vedetele de peste ocean să își facă bucătării imense…

Când vă gândiți la finisaje, nu uitați să luați în calcul și restul casei. Este important ca stilul în care este amenajată bucătăria să se potrivească cu cel din sufragerie, de exemplu.

Nu vă zgârciți la capitolul electrocasnice și mai ales nu puneți pe primul loc estetica!

Nu pot să cred că tocmai eu am spus asta, dar DA, în acest caz mă declar învinsă:  fiabilitatea este mult mai importantă! Nimic nu este mai frustrant decât să rămâi cu dish-ul pregătit cu migală pentru cina romantică (și toate știm cât de rar o facem și cât de mult înseamnă sau ar trebui să însemne pentru el), gatit doar pe jumatate pentru că, ce să vezi … plita ta este în pragul unei crize nervoase!

Este important să nu ai bătăi de cap cu:  frigiderul, plita, cuptorul, hota, chiuveta … sunt “organele vitale” ale bucătariei tale! Alege-le pe cele mai bune, cele mai rezistente si, dacă se poate … desigur și cele mai stilate 😉

 

Alegeți o plită cât mai mare. Pe lângă faptul că arată foarte bine, vă va ajuta în momentele în care vor veni în vizită mai mulți prieteni decât ați crezut și va fi nevoie să pregătiți mai multă mâncare decât vă permite aragazul la care v-ați gândit inițial.

Da, o prefer mare! 

Și nu în ultimul rând… chiuveta. Poate părea banal, dar este una dintre cele mai bune investiții din bucătărie. Nu vă zgârciți și nu alegeți varianta cea mai ieftină. În fond, nu o faceți nici cu pantofii, nu-i așa? După câteva utilizări, inoxul de proastă calitate se va zgâria și se va păta rămânând cu urme inestetice, întocmai ca o pereche de pantofi frumoși cu un toc zdrențuit și fără flec. Optați pentru două cuve adânci, care vă oferă spațiul în plus de care sunt sigură că aveți nevoie.

Două sunt întotdeauna mai bune decât una! 

Cred că îl voi provoca pe Chef Scărlătescu la un cooking battle, pe la jumătatea lui septembrie. Ce zici, Chef? Accepți provocarea?