fbpx

 

Silicon, implanturi, augmentare mamara, spuneti-i cum vreti.

Statisticile arata ca, anual, aproximativ 750.000 de femei apeleaza la proceduri de augmentare mamara. Dupa cercetari indelungi facute pe plan mondial, s-a dovedit ca siliconul nu produce cancer. Este o substanta des folosita, gasita in nisipul marii si in alte multe ingrediente naturale. In medicina moderna se folosesc multe obiecte facute din silicon in operatiile pe inima, operatiile urologice si in alte interventii chirurgicale. Aceste implanturi au trecut cu brio experimente multiple in conditii de zbor cu avionul, scufundari subacvatice sau sport, precum si in conditii de tensiune atmosferica. Astazi, folosirea acestei substante este confirmata pozitiv de catre Ministerul Sanatatii din Israel si Ministerul Sanatatii al Uniunii Europene.

Astazi vorbim cu domnul doctor Juravle despre beneficiile, riscurile, conditiile si asteptarile reale pe care le puteti avea in urma acestei proceduri.

426A8942

CAND APELAM LA ACEASTA INTERVENTIE?

Femeile care apeleaza la acest tip de chirurgie doresc sa-si “corecteze” deficitele din aceasta parte a corpului si prin marirea sanilor cu implanturi siliconice sa-si imbunatateasca imaginea de sine. Unele persoane doresc doar sa echilibreze dimensiunile sanilor, altele sa-si restaureze volumul natural al acestora, dupa sarcina sau pierdere in greutate. Daca aveti una dintre problemele de mai jos inseamna ca sunteti o buna candidata pentru marirea sanilor cu implanturi siliconice.

 • Sani prea mici
 • Scadere in greutate cu modificarea dimensiunilor si a formei sanilor
 • Dupa nastere, pierderea fermitatii sanilor
 • Imbracamintea care imbraca bine jumatatea inferioara a corpului si care de obicei este prea larga pe bust
 • Diferente de marime intre cei doi sani

CARE SUNT CONDITIILE PENTRU A BENEFICIA DE ACEASTA INTERVENTIE?

 • Daca sunteti tanara cresterea sanilor trebuie sa fie completa
 • Trebuie sa fiti matura emotional si sa intelegeti perfect motivatiile pentru care doriti aceasta operatie
 • Asteptarile dvs trebuie sa fie reale, stiut fiind ca aceasta operatie aduce imbunatatiri dar nu perfectiunea

marirea-sanilor-cu-implanturi-siliconice-1

IN CE CONSTA CONSULTATIA?

Acesta este primul pas pe care viitoarea pacienta trebuie sa-l faca. In timpul acestei intalniri chirurgul dvs va evalua starea de sanatate atat fizica, psihica cat si emotionala. Trebuie sa fiti pregatita sa raspundeti la intrebari despre:

 • Interventii chirurgicale in antecedente
 • Boli trecute sau prezente
 • Medicatie pe care o urmati inclusiv remedii naturiste sau suplimenti alimentari
 • Rezultatele unei mamografii in cazul in care ati facut una
 • Istoric de cancer de san in familia dvs.

Chirurgul dvs va va explica in ce consta aceasta procedura de marire a sinlor cu implanturi siliconice si felul in care factorii externi dar si interni pot modifica forma sanilor. De asemenea sanii vor fi examinati si probabil fotografiati pentru evidentele medicale ale clinicii respective. Se vor lua in considerare marimea sanilor, forma lor, calitatea pielii, localizarea areolei si a mamelonului.

In cazul in care nu aveti o mamografie recenta, este bine sa faceti una preoperator. Chirurgul dvs v-ar putea sugera si alte proceduri aditionale pentru a imbunatati rezultatele obtinute. De exemplu, daca sanii sunt foarte cazuti este bine ca marirea sanilor sa fie facuta in combinatie cu o procedura de lifting de san.

IN CE CONSTA ACEASTA PROCEDURA?

Tehnica chirurgicala utilizata de chirurgul dvs pentru marirea sanilor cu implanturi siliconice depinde de rezultatele pe care le doriti. Incizia poate fi localizata in trei locuri diferite: in santul submamar, periareolar, la nivelul axilei.

‘Buzunarul’ in care este introdusa proteza poate fi facut in spatele muschiului pectoral, in contact cu grilajul costal, sau in spatele glandei mamare, respectiv peste muschiul pectoral.

426A8816

CARE SUNT RISCURILE ACESTEI INTERVENTII?

Exista doua tipuri de implanturi mamare: cu ser fiziologic si cu gel siliconic. implanturile cu ser fiziologic sunt de domeniul trecutului deja. implanturile siliconice moderne contin silicon cohesive, care nu curge si nu-si modifica forma. Implanturile cu gel siliconic sunt foarte naturale la atingere si de aceea sunt preferate celor saline.

In fiecare an mii de femei beneficiaza de pe urma acestei interventii de marire a sanilor fara a experimenta complicatii majore. Chirurgul dvs va va pune la dispozitie toate informatiile cu privire la riscurile si beneficiile acestei proceduri. Este indicat sa respectati toate indicatiile date de medicul dvs atat in ceea ce priveste perioada preoperatorie cat si postoperator, pentru a minimiza riscurile.

CE MASURA DE IMPLANT ESTE POTRIVITA PENTRU MINE?

Consultatia finala cu medicul dvs trebuie sa cuprinda o serie de masuratori in urma carora vi se va indica o marime maxima si una minima a implantului mamar care vi s-ar potrivi. De asemenea vi se recomanda si forma implantului de san in functie si de preferintele dvs. In clinica noastra pacienta are la dispozitie o serie de size-ere externe, adica proteze care, introduse intr-un sutien special poate da pacientei o imagine relativa dar destul de apropiata de realitate, a viitorului san dupa marirea cu implanturi siliconice.

PREOPERATOR

Odata stabilita ziua operatiei veti primi instructiuni cu privire la:

 • anumite medicamente care ar trebui evitate
 • oprirea fumatului
 • este si investigatii preoperatorii

Operatia se desfasoara intr-o sala de operatie cu anestezie generala Imediat dupa operatie veti fi monitorizata intr-o sala speciala de recuperare, sanii vor fi pansati cu pansamente sau sutien special.

wenn20390857

POSTOPERATOR

Intr-o zi-doua postoperator, veti fi capabila sa va ridicati din pat si sa efectuati activitati mai putin solicitante. Disconfortul pe care il veti simti se traduce in senzatie de constrictie toracica si febra musculara puternica. Desi fiecare se vindeca diferit, se pot trasa totusi niste linii generale dupa cum urmeaza: In prima saptamana:

 • Veti avea primul dus postoperator
 • Va veti putea relua activitatile cotidiene
 • Puteti relua viata sexuala, atat timp cat sanii sunt putin solicitati

DUPA 7 PANA LA 8 SAPTAMANI

 • Cea mai mare parte a edemului va disparea si incepe sa se contureze rezultatul final
 • Puteti intrerupe folosirea non-stop a bustierei
 • Puteti relua exercitiile fizice mai intense precum si miscarile ample ale bratelor

DUPA 8 SAPTAMANI

 • reveniti complet la toate tipurile de activitati pe care le desfasurati inainte de operatie
 • un singur lucru nu trebuie omis, si anume masajul usor, circular, care v-a fost indicat de catre medicul dvs incepand cu saptamana a3a, trebuie sa continue pana la 6 luni postoperator.

PRIVESTE REALIST

De obicei pacientele dupa o interventie de marire a sanilor cu implanturi siliconice prezinta un grad inalt de satisfactie. Puteti renunta la sutienele dublate cu bureti, sau alte metode de marire artificiala a bustului. Cele mai multe femei considera ca noua silueta le creste mult increderea in sine. Rezultatele sunt foarte bune pentru multi ani, totusi nu uitati ca efectul gravitatiei, al fluctuatiei de masa corporala, precum si al inaintarii in varsta apare si la sanii operati. Dupa perioada de vindecare trebuie sa reveniti pentru mai multe consulturi cu chirurgul dvs, astfel pot fi cuantificate rezultatele pe termen lung.

CUM POT FI SIGURA DE CALITATEA IMPLANTURILOR?

Chirurgul dvs va va prezenta o serie de proteze cu care acesta lucreaza. Protezele originale prezinta serie si numar si sunt marcate fiecare in parte cu emblema firmei producatoare. In clinica Dr. Juravle folosesim cele mai bune branduri si anume Allergan Natrelle ,CUI. Pacienta va primi la externare un card pe care sunt trecute seriile celor doua implanturi siliconice utilizate, acest card reprezentand totodata garantia producatorului.

harpers-bazaar-en-espanol-december-salma-hayek-cover-1430187551

DUPA CAT TIMP TREBUIE SCHIMBATE IMPLANTURILE?

Marea majoritate a producatorilor autorizati garanteaza aceste proteze “pe viata”. Ce nu poate garanta insa nimeni este mentinerea formei sanilor in timp. Forma sanilor este influentata de foarte multi factori cei mai importanti fiind: sarcini multiple, marimea sanilor, gradul de elasticitate al pielii, tipul de activitate zilnica, etc.

De obicei, in conditii normale, forma sanilor se pastreaza un numar mare de ani, 10-15, apoi probabil ca va fi nevoie de o interventie de lifting la nivelul sanilor, ocazie cu care mare parte dintre paciente opteaza si pentru schimbarea protezelor.

426A8806

Pe Dr Florin Daniel Juravle il puteti gasi la clinica personala,

Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03

tel. 0731.554.554

contact@drflorinjuravle.ro