16231151_10211734905831819_1392629177_o

Am primit sute de intrebari legate de frumusete, de felul in care ne ingrijim si de solutiile pentru a arata bine… chiar si dupa o anumita varsta. Singurul care are raspunsuri la toate aceste intrebari este doctorul Florin Juravle. Desi este cel mai apreciat medic estetician din Romania, dr. Florin Juravle evita sa se faca cunoscut prin prisma celebritatilor cu care a lucrat si nu ii place deloc… sa se laude. Am reusit totusi sa ii rapim cateva zeci de minute din timpul sau pretios si l-am rugat sa ne raspunda la cateva intrebari:

Ce inseamna sa fiti unul din medicii esteticieni preferati de vedete?

Ma onoreaza si ma bucura faptul ca printre pacientii mei se afla si vedete, aceasta fiind o dovada de recunoastere si de incredere. In acelasi timp, acest lucru ma responsabilizeaza foarte tare, stim cu totii ca in showbizz imaginea este esentiala si o greseala poate avea repercursiuni asupra carierei vedetei respective. Ca si exemplu concret, putem discuta despre cazul in care o actrita importanta apeleaza la o interventie estetica. Este foarte important ca, indiferent de tratamentul/interventia facuta, sa nu ii fie afectata mimica fetei. Altfel, expresivitatea va avea de suferit si in acelasi timp ii va fi afectata si interpretarea. 

16325593_10211734910071925_316623638_o

Desi i-ar fi foarte usor sa se promoveze ”pe spatele” vedetelor cu care lucreaza, dr. Florin Juravle evita acest lucru. Cum va simtiti atunci cand munca dvs vorbeste de la sine?

In spatele celebritatilor exista, de regula, mai multi specialisti, fiecare in domeniul sau. Uneori, suntem solicitati de catre jurnalisti sa dam detalii, dar acest lucru este posibil doar daca si vedeta respectiva este de acord. Eu cred ca este benefic sa apara in media subiecte despre interventii estetice si mai ales sa fie explicate si de catre medici. Lumea va fi mai informata si se vor elimina anumite prejudecati. Eu, ca si chirurg estetician, sunt cel mai bine reprezentat de rezultatele muncii mele.

Tratamentul cu radiofrecventa este din ce in ce mai solicitat de catre vedete si nu numai. Ne puteti explica, mai exact, ce in ce consta?

Radiofrecventa este una dintre ele mai noi tehnologii folosite in estetica faciala si corporala. Sunt folosite fascicule electromagnetice de diferite frecvente pentru a ”ajunge” in profunzimea tesutului si pentru a actiona asupra functiilor metabolice ale acestuia.

De exemplu, radiofrecventa quatro-polara creste oxigenarea celulara si activitatea fibroplastelor, pielea este vizibil tonifiata si are acel aspect compact. Radiofrecventa bipolara stimuleaza mecanismul natural de producere de colagen si elastina, deci tenul va fi mai ferm si mai luminos. De cele mai multe ori, rezultatele sunt vizibile de la prima sedinta. In tratamentele corporale, folosim in Clinica Statera chiar radiofrecventa pentapolara, care actioneaza inclusiv asupra metabolismului grasimilor. Rezultatele sunt foarte bune atat in tratamentul celulitei, cat si a slabirii localizate, atunci cand avem de-a face cu acumulari de tesut adipos rezistent (mai ales pe abdomen).

Este important de stiut ca acesta este un tratament complet neinvaziv, fara efecte secundare si complet nedureros. Ba mai mult, pacientele ne spun ca rivalizeaza cu o sedinta de relaxare.

Cum se intretine frumusetea naturala?

Intotdeauna am spus ca interventiile estetice sunt menite sa rezolve niste probleme sau neajunsuri atunci cand ele exista, cand deranjeaza, cand creeaza frustrari. Ele nu sunt un moft sau o moda, deci daca vorbim de frumusete naturala… eu nu incurajez interventiile chirurgicale! 

16231471_10211734906871845_825045154_o

Si pentru ca suntem curiosi din fire, trebuie neaparat sa va intrebam… ce interventii estetice are Iulia Albu?

Stiti, in mediul nostru, cel al esteticienilor, se spune… mai in gluma mai in serios, ca atunci cand observam urmele unei interventii estetice, fie este prea recenta, fie ceva nu a fost facut cum trebuit. In orice caz, nu este deontologic sa va raspund eu la aceasta intrebare.

Ce pot sa va spun, ca estetician, este ca la Iulia Albu avem de-a face cu o frumusete naturala: trasaturi bine conturate, armonioase, simetrie. Despre interventiile estetice va va vorbi ea, daca va considera de cuviinta. Eu pot doar sa va spun ca eu si Iulia Albu pregatim un proiect foarte ambitios pentru 2017 si va promitem ca veti avea parte de surprize foarte frumoase si inedite! 

juravle colaj