fbpx

foto 0

Anna Wintour il uraste, Abercrombie & Fitch a interzis angajatilor sai sa il poarte, insa negrul… ramane in continuare prima optiune pentru majoritatea doamnelor si domnisoarelor, dar si a domnilor din intreaga lume. Se spune ca te face sa arati mai suplu, insa adevarul este ca doar sportul si o dieta corecta poate face asta pentru tine!

Cu toate astea, negrul este peste tot, dar in special… in moda.

foto 1

”Poti purta negru oricand! Poti purta negru la orice varsta! Il poti purta cu orice ocazie.”, spunea celebrul Christian Dior despre aceasta nonculoare.

foto 2

”Negrul este modest si arogant, in acelasi timp. Negrul este lenes si usor – dar misterios. Dar mai important decat orice, negrul spune asta: Nu te deranjez, nu ma deranja!”, descrie Yojhi Yamamoto negrul.

foto 3

Si pentru cei care considera ca negrul in exces este… exagerat, Wednesday Addams vine cu replica perfecta: ”O sa ma opresc din a purta negru, atunci cand se va inventa o culoare mai inchisa.”

In timp ce Gareth Pugh spune ca ”gandeste in negru”, Georgia O’Keeffe considera ca negrul… are ceva special. Reuseste cumva ”sa se ascunda in el”.

foto 4

Desi secole intregi… negrul a fost folosit doar in perioadele in care oamenii tineau doliu, Coco Chanel a considerat ca aceasta nonculoare isi merita locul in moda si de atunci… acesta a ramas acolo. Folosit de majoritatea designerilor, in toate formele lui, negrul se regaseste si printre preferatele noastre 🙂

Sursa foto: Vogue, Elle, Style