fbpx

Știi cum in viață se întâmplă un moment ca atunci când “worst true story sold out”? Sau atunci când pierde Simon Halep la un punct diferență titlul? S-au întâmplat si scenarii mai proaste, de exemplu ultimul sezon Games of Thrones.

Tot despre tenis vom vorbi si astăzi, un joc pe care nu il stăpânesc atât de bine cum stăpânesc, de exemplu, hockey-ul pe gheață sau șahul, dar cu ale cărui rigori m-am confruntat, dur, recent.

Știu că toată presa a vehiculat că aș fi fost însărcinată si pare greu de crezut că motivul a fost o simplă ….. minge de tenis.

-Tu când ți-ai făcut ultima oară o ecografie? Ce clinică ai ales si cine ți-a interpretat rezultatele?

Nu,  eu nu îmi fac selfie-uri pe patul de spital si nici nu mă plâng atunci când car, la doua zile după operație, împotriva sfaturilor medicului, câteva kg de crini albi pentru un bun prieten.

In schimb, acum voi face ceva ce nu fac foarte des, vă voi impartasi această intamplare reala din viata mea si nu, nu voi cânta nicio odă clinicii sau doctorilor responsabili pentru ceea ce va voi povesti acum.

Poveste mea nu este una sponsorizată, dar, cu siguranță, multe vă veți regăsi măcar parțial in experiența mea iar celalate veți putea, sper, ocoli greșeala pe care eu am făcut-o.

Ca orice femeie, vizitele mele la cabinetele de specialitate, si aici nu mă refer la cele estetice, au fost întotdeauna regulate. Analizele au fost atent urmărite, iar toate testările necesare au fost facute. Mărturisesc că nu am luat in viața mea anticoncepționale până in acest moment. In primul rând pentru ca îmi doresc mai mulți copii, dar si pentru ca întotdeauna am avut o anumită reticență legată de tratamentul pe termen lung folosind acest mijloc de contracepție. Dar daca mi-au fost medical recomandate, m-am conformat.

In viață, ca in tenis, de multe ori victoria este la … o minge distanță. O minge care, potrivit standarelor internationale ITF, are un diametru de aproximativ 6.54–6.86 cm.

Problema intervine mai ales atunci când tu alergi maratonul si ti se spune că ca motivul pentru care ai un disconfort este ca nu te-ai hidratat suficient. Destul cu metaforele.

-Știți sentimentul acela când tu știi ca este ceva in neregulă cu tine, iar toata lumea din jur iți spune că ești perfect sănătoasă?

Poate vi s-a întâmplat si vouă ceea ce mi s-a întâmplat mie, iar daca si experiența mea va ajuta măcar o persoana sa evite acest lucru, consider ca mi-am atins scopul!

O operație de indepartare chirurgicala / laparoscopică a unui chist ovarian costa in jur de 12.000 de RON, la la o clinica privata cu o echipa medicala profesionista.

Luna aceasta am răspuns la câteva întrebări pentru revista Viva! in care am ținut sa menționez numele unui medic. Nu este singurul Doctor din Romania, însă cu siguranță este singurul care a fost capabil sa-mi pună un diagnostic corect.

Si ca să ințelegeți mai bine  cât de important este cuvântul subliniat mai sus, vă voi intreba:

-Care este diferența dintre un nodul si doi noduli?

-Răspuns: trei noduli!

Dar hei, mie nu mi-a plăcut niciodata bowling-ul, așa ca astăzi vom spune lucrurilor pe nume:

-Așadar … care este diferența dintre un chist de 3 cm si unul de 6 cm?

Depinde, veți spune, de poziționarea lui!

-Nu vom intra in detalii grafice, dar va pot spune ca poziționat/e in locuri “strategice” acestea iți pot afecta viața sau îți pot reteza brusc visul de a avea un copil.

-De părerea câtor medici ai nevoie pentru a fi sigură ca ai un diagnostic si un plan de tratament corect?

Sfatul meu este să consulți cel puțin pe doi specialiști dintre care unul sa aibă o supracalificare ca expertiză in problema pe care o suspectezi ca o ai.

De exemplu, o operație prin chirurgie laparoscopica nu este cea mai neobișnuită intervenție, dar, făcută necorespunzator, poate aduce complicații inimaginabile. Echivalentul din croitorie al “măsoară de 10 ori si taie o dată” este in chirurgie “asigura-te că știi pentru ce tai

Asadar … am suferit in data de 24 aprilie 2019 (da, atât de recent) o intervenție de îndepărtare laparoscopică a chistului ovarian si singurul motiv pentru care m-am hotărât să vă povestesc, este că, deși sunt o femeie care a avut si are opiniile celor mai reputați specialiști, am trecut prin ceea ce unele dintre voi au trecut deja si sper că altele nu vor fi nevoite să o facă.

Din fericire, diagnosticul corect nu a a venit “prea tarziu”,  operația a decurs bine, iar a doua zi eram deja acasă.

Intervenția a presupus o lună de repaus “de bun simț” si o verificare ulterioară. Nu, nu am avut dureri, sau disconfort major si am purtat tocuri chiar de a doua zi.

Fără reclame, fără compromisuri si fără minciuni. Operația a fost achitată integral ridicându-se aproximativ 12.000 ron. Surprinzător, deși unii dintre noi plătim o gramadă de taxe, statul nu suporta decât la puține spitale private mai mult decât o zecime din aceste costuri.

 

As vrea totuși să mulțumesc Prof. Dr. Petre Brătilă, si o fac omenește si din toată inima, pentru ca vreau si pentru că simt.

 

Atât.

 

… pentru acum!