fbpx


PASAREA: Apare initial ca accesoriu in parul Iuliei, dupa care apare sub forma de origami daruit de catre artist, apoi iar ca accesoriu, origami-ul se repeta plutind pe apa, dupa care vedem scheletul de porumbel si la final costumul din pene. Interpretari: pasarea simbolizeaza libertate, pace- impacare sufleteasca. Porumbelul – porumbeii isi aleg perechea pe viata – compatibilitate absoluta intre cei 2. De asemenea,porumbeii se elibereaza uneori in timpul nuntilor crestine: ceremonia neconsumandu-se probabil intre cei 2. Scheletul de porumbel trimite la ideea de ritualuri pagane, ea incercand sa il aduca inapoi. La final Iulia poarta un costum din pene, reprezentand “eliberarea” sa.

APA: Diamantul albastru purtat de Iulia in scena cu banca-iubire infinita, puritate. Simbolul apei se repeta in momentul in care ea “se spala”, incearca sa il uite, sa se “elibereze” de amintirea lui, insa prezenta lui este mereu undeva, in fundal. Resturile de cenusa sunt vizibile in scenele urmatoare, pe maini si unghii.

OGLINDA: Initial apare oglinda apei pe care pluteste origami-ul,simbolizand liniste interioara, acceptare, dupa care incercarea Iuliei de a il uita pe EL tulbura luciul apei. Observatie: in scena cu apa, felul in care Iulia se “curata” denota o durere surda, se zgarie, este transfigurata, ma duce cu gandul la un accident ingrozitor, oare el a murit din vina ei?
Motivul se repeta cand Iulia se uita in oglinda mesei de toaleta, oglinda fiind o reflexie a sufletului ei, si intelege ca EL face parte din ea.

LEAGANUL: Copilarie, amintiri dragi, siguranta, incredere. Iulia se simte protejata de prezenta lui, vantul care bate din spate, Iulia trebuie sa mearga mai departe, se remarca make-up-ul, broderia simbolizand durerea si faptul ca cei 2 probabil ca nu au apucat sa fie impreuna in fata lui Dumnezeu, ea parand o mireasa indoliata.

MIREASA: Conform traditiei crestine, femeile necasatorite sunt inmormantate in rochie de mireasa – scena din baldachin, chinul, poate simboliza incercarea de a-si curma viata, ilustrata si prin machiajul mainilor si al unghiilor ce par pline de cenusa sau pamant. Patul cu baldachin reprezinta un univers alternativ, doar al ei.
La final Iulia apare transformata, grafica, a DEVENIT ALTCINEVA, pastreaza insa dantela pe fata. Ma duce cu gandul la tatuajele tribale, simbol al incercarilor prin care treceau rezboinicii.

CAINELE

Cainele l-am lasat ultimul pentru ca, in interpretarea mea, CAINELE NU EXISTA. Cainele simbolizeaza prietenie, incredere, sprijin, siguranta si prefigureaza intalnirea dintre cei doi, precum si un anumit plan relational dintre ei. Aparitia cainelui in scena cu baldachinul sugereaza nevoia Iuliei de consolare. Cainele dispare insa, iar ea ramane singura, bantuita de amintirea iubitului.

DE CE ARTISTUL ARE FATA ACOPERITA?
Artistul apare in cea mai mare parte a clipului cu fata acoperita, spiritul lui veghiind asupra frumoasei Iulia. Fuga reprezinta lupta lui pentru a o salva pe ea. El nu isi va gasi linistea pana cand ea nu va accepta ca el nu mai este si nu va merge mai departe. “Time to bee free” el isi doreste ca ea sa se elibereze, sa isi traiasca viata fara el, “Time to let me in your heart”, el stie ca nu o poate consola si isi doreste ca ea sa ii elibereze sufletul acceptand realitatea. “Follow all my clues/ They will lead you home”, inca o data apare ideea ca ea doreste sa isi curme viata, iar prezenta lui o determina sa abandoneze acest plan si sa continue fara el.

Multumim MEGABARZOI!
Kiss, kiss, kisses!
Flapper Girl