fbpx

Untitled-1

Halloween-ul este o sarbatoare trecuta prin nenumarate schimbari si influente culturale. Astfel, specialistii sustin ca Halloween-ul era, de fapt, sarbatoarea zeitei Pomona la romani sau Parentalia, festivalul mortilor. Unii sustin ca Halloween-ul este o sarbatoare de origine celtica, dupa festivalul Samhain.

Numele de „Halloween” provine din Scotia si este prescurtarea numelui sarbatorii crestine „All Hallows’ Eve”. In timp, denumirea lunga a acestei sarbatori s-a transformat in „(All) Hallow(s) Eve(n)”, apoi in Halloween.

All Hallows’ Eve” (Ajunul Sarbatorii Tuturor Sfintiilor), Halloween-ul are loc in noaptea de 31 octombrie, cu o zi inainte de “All Hallows’ Day”, celebrata de crestinii catolici si de protestanti.

Celebritatile iubesc Halloween-ul si an de an se intrec in costume care mai de care mai originale, amuzante sau infricosatoare.

 

uite-cum-s-au-costumat-vedetele-de-halloween-galerie-foto

Christina Aguilera si sotul ei, producatorul Jordan Bratman au ales sa se deghizeze in mire si mireasa… varianta creepy, apropiata de personajele din “Corpse Bride”.

halloween-costum-heidi-klum
Heidi Klum – batranica chic

halloween-costum-perez-hilton
Perez Hilton – Miley Cyrus

72421529_151008_1211_39
Iata si o colectie de imagini care surprinde moda de alta data in ceea ce priveste aceasta sarbatoare.

1 2 scary-vintage-halloween-creepy-costumes-21-57f64ea45a10e__605_84197300