fbpx

4 motive care te conving că trebuie să porți ochelari de soare toamna!

Este snobism, frivolitate, sau este o necesitate să porți ochelari de soare chiar și toamna?

Domnița recunoaște cu sinceritate, fără ipocrizie, că nu este complet străină de primele două, în fond adoră mătăsurile fine, cofeturile rafinate, licorile înnobilate si tocurile sofisticate, dar….

…  în ultimă perioada recomandările specialiștilor sunt tot mai clare în direcția aceasta : ochelarii “de soare”  trebuie să fie purtați tot timpul anului, în diverse variante, desigur!

  1. The “Wow-Bow” factor! O domniță veritabilă  poate face față luminii puternice, vântului, ploii si va păși cu grație pe ai săi Giambatista Valli, însă întâmpina ceva dificultăți, să recunoaștem, atunci când trebuie să înfrunte mitocănie și fals. Ochelarii de soare potriviți sunt exact aliatul de care ai nevoie, 365 zile /an.

  1. Umiditate și vânt. Din păcate, oricâte meme-uri ar curge pe valurile internetului, vara se va întoarce abia după vreo 8 luni. Numai că, schimbul de anotimpuri vine si cu modificări de umiditate, iar pielea tinde să devină mai uscată și se irita ușor. Pielea din jurul ochilor, știm deja, este cea mai delicată, așa ca, nimic nu e mai simplu decât să o protejați cu o pereche de ochelari de soare superbi.

 

  1. Soarele este “mai jos” toamna! Foarte puțină lume știe asta, ca poziția soarelui pe cer este mai “coborâtă” toamna comparativ cu vara.

Infographic by Olivia Pedersen

Asta înseamnă că atunci când ieși afară, ochii se resimt mai puternic, iar expunerea la ultraviolete crește dramatic.  Protecție UV 100%, un aspect pe care trebuie să-l aveți neapărat in vedere

4. Stralucirea. Da, este cat se poate de serios, poziția coborâtă a soarelui îți poate afecta sănătatea ochilor! Atunci când soarele apune devreme, soarele are o lumină extrem de intensă, resimțită agresiv de ochii noștri (uneori ca pe o formă de orbire temporară). Atenție, daca vă aflați la volan, chiar nu este ‘safe’ să conduceți fără ochelari de soare! Eu cu siguranța nu o fac!

Domnita poarta Oakley by Leonardo Optics si conduce cu stil MINI

La final, poate vreti sa vedeti cu aratau primii primii ochelari de soare!?!  Erau realizați de catre eskimosi, din fildes, acum 2000 ani, pentru a-i proteja de razele soarelor reflectate in zapada 🙂

Recunoașteți, nu mai pare chiar atât de ciudat , ba mai mult parcă lucrurile încep să fie îngrijorător de evidente. Chiar si pentru mine! Recunosc, simțeam nevoia de o justificare in fața propriei constiințe pentru extravaganța făcută cu cele două perechi de ochelari de soare comandate. 🙂 Ce ochelari???  Curious much?!?

Săptămana viitoare … ‘Extravaganza sunnies’ domnițele mele!

 

Cu drag si drac,

a voastra, Domnița