fbpx

Masca de față cu ou se prepară extrem de ușor folosind doar câteva ingrediente deloc costisitoare. 

 

Masca de față cu ou estompează ridurile

Masca de față cu ou estompează ridurile.

Inainte de a prepara masca cu ou trebuie să cunoașteți ce tip de ten aveți si ce problemă doriți să ameliorați. Astfel:

  • Albușul, bogat în proteine, reduce liniile fine de la bază ochilor și gurii, acesta fiind indicat și pentru doamnele care au tenul gras sau mixt deoarece curăță porii.
  • Gălbenușul însă este recomandat femeilor care au pielea uscată. Bogat în grăsimi și colesterol, acesta hidratează extrem de bine pielea.

Așadar, oul este benefic atât pentru femeile care au chipul ușor ridat căt și pentru cele cu tenul gras cu tendință acneică.

Masca cu ou pentru riduri

Pentru această mască nu este nevoie să folosiți gălbenuș, ci doar albuș.

Albușul îl întindeți, pur și simplu, pe față și îl lăsați să acționeze timp de 15 minute după care clătiți cu apa călduță.

Această masca, făcută regulat, poate estompa ridurile fine și, de asemenea, vă poate scăpa de pungile de sub ochi.

Masca cu ou și miere pentru acnee

Masca de față cu ou și miere este recomandată pentru femeile care au tenul uscat și acneic.

Rețeta e foarte simplă: se amestecă un ou crud cu o linguriță de miere până când se formează o pastă. Această se întinde pe față și se lasă să acționeze 15 minute, după care se clătește cu apă caldă.

Masca micșorează porii și, mai mult, distruge bacteriile, cele care duc la formarea coșurilor, a acneei.

Masca cu ou și dovlecel pentru toate tipurile de ten

Pentru a obține această mască benefică pentru toate tipurile de ten, ea având rolul de exfoliere, de micșorare a porilor, dar și de reducerea ridurilor, aveți nevoie de mai multe ingrediente.

Bateți bine albușul după care adăugați o linguriță de iaurt, una de miere și 150 de grame de dovlecel pasat. Toate acestea se amestecă până când se obține o pastă. O aplicați pe ten și după 10 minute vă clătiți cu apa călduță.

Masca de față cu ou și vin roșu

Un alt tip de mască de față cu ou, recomandată pentru “ștergerea” ridurilor fine, este cea în care se adaugă și vin roșu, un antioxidant puternic.

Se ia un albuș și se amestecă cu 3 linguri de vin roșu și una de miere. Pasta obținută se lasă pe față să acționeze circa 20 de minute, apoi se clătește cu apă călduță.

Voi pe care ați alege-o?

sticle vitamin aqua Iulia Albu