fbpx

Pentru ca foarte multi mi-ati solicitat postarea unor materiale “educative” pe tema stilului astazi veti regasi pe www.theflappergirlchronicle.com un prim material dintr-o serie de 5. Astazi incepem cu EPISODE 1 – DRESS TO OBSESS!

PASUL 1 – CUNOASTE-TE PE TINE INSATI!

Priveste-te sincer in oglinda, atat la propriu cat si la figurat si fa-ti o lista cu partile corpului tau care iti plac. Pleaca intotdeauna de la premisa ca trupul tau este unic, iubeste-l si respecta-l. Nu toate avem masuri de manechin, insa cu siguranta fiecare dintre noi are ceva special. Un chip curat, o privire patrunzatoare, inocenta varstei, o talie fina, glezne subtiri, ORICE poate fi folosit in avantajul tau. Testul oglinzii poate fi uneori unul dur insa aminteste-ti mereu ca OGLINDA ITI ESTE CEL MAI BUN PRIETEN si nu o transforma in cel mai mare dusman al tau. Totul tine de atitudine.

PASUL 2 – ACCEPTA-TE!

Nu pleca la drum impunandu-ti standarde imposibile, care nu vor face decat sa iti afecteze negativ moralul si vor deveni sursa unor frustrari inevitabile. Gandeste totul raportat la ACUM! AICI! EU!
O silueta rubensiana nu se va transforma niciodata peste noapte intr-una longilina, la fel cum nu te vei trezi de la o zi la alta mai inalta cu 10 cm.
Fiecare dintre noi dispunem de un capital enorm si depinde doar de noi sa il potentam.

PASUL 3 – EVITA CLISEELE

Nu te “inregimenta” in armata de clone a unor celebritati, sau, si mai rau, a colectivului pe care il frecventezi. Personalitatea ta este UNICA iar felul in care te imbraci trebuie sa reflecte asta. Indrazneste sa fii diferita .

PASUL 4 – EXPERIMENTEAZA!

Nu te teme sa te “joci”. Incearca diferite croiuri, materiale si culori. Totul face parte din procesul de descoperire a esentei propriului stil. Vestea buna este ca o faci deja. O facem cu totii inconstient inca din copilarie, asa incat CURAJ!

PASUL 5 – FII MEMORABILA!

Fiecare aparitie trebuie sa fie memorabila! Evita supra-accesorizarea si alege un centru de interes al intregului look. TEMPEREAZA-TI ENTUZIASMUL! Evita sa porti mai mult de O piesa statement. Nu supralicita si fii corecta cu “publicul” tau. Regula e baza este CREDIBILITATEA. Daca nu iti poti ASUMA o anumita atitudine limiteaza-te la o nota clasica si vei fi aplaudata la scena deschisa.
Alege piese deosebite PE CARE TI LE PERMITI. Nu face investitii mai mari decat iti permite bugetul in schimb PRIORITIZEAZA-TI lista de shopping, evitand piesele de un sezon. O geanta de calitate, semnata de o casa celebra va fi intotdeauna un item special, pe care il vei purta multi ani cu succes. Poti achizitiona acest gen de piese chiar daca au mai fost purtate, de pe EBAY sau alte spatii online pentru un pret infinit mai mic decat pretul “de eticheta”. More coming soon…

Kiss, kiss, kisses!
Flapper Girl
photos: Vogue, Gabriel Hennessey