fbpx

Daca nu faci parte din categoria celor 1% dintre femei inzestrate de mama natura cu un metabolism de invidiat, trebuie sa recunosti ca macar o data in viata ai incercat sa tii o dieta. Ai calculat calorii, ai disociat alimentele, ai baut ceaiuri “minune” sau ai incercat “tratamentul”prin infometare.
Obsesia pentru greutate nu este atat de noua pe cat s-ar putea crede. In prezent sunt acuzate vedetele si designerii de moda pentru impunerea unei imagini mult prea fragile si mai nou aproape imposibil de atins: mijloc subtire si cat mai putin kilograme.
Tocmai din acest motiv am ales sa prezint trei vedete pentru a sublinia impactul deosebit de grav pe care obsesia kilogramelor in plus il are asupra femeilor, indiferent ca apartin lumii fabuloase a Hollywoodului sau nu.

Jessica Alba de exemplu recunoste ca devenise obsedata de kilogramele in plus. Ea era de parere ca asemeni ei, foarte multe fete intampina aceasta problema: “Foarte multe fete prezinta tulburari de alimentatie si am trecut si eu prin asta. Devenisem mult prea slaba. Acum incerc pur si simplu sa fiu normala.”


Victoria Beckham recunostea pentru prima data in autobiografia ei “Learning To Fly” ca pentru un timp a fost obsedata de fizicul ei, desi o vreme ea negase problemele care erau usor de sesizat. Putem spune ca acum a scapat? Nici vorba, Victoria a ramas cu vesnica ei problema- kilogramele in plus.


Kate Moss a inventat chiar un termen care sa o descrie perfect: rexic, derivand de la anorexie (anorexic) si sexy. Se pare ca pe ea nu o deranjeaza foarte tare aceasta problema, dar daca ne gandim la intreaga ei viata lipsita de echilibru si afectata de excese de toate felurile probabil ca nu gresesc spunand ca lui Kate ii place sa sufere.

Asadar, pana la inventarea unei retete minune care sa ne slabeasca peste noapte intrebarea ramane: cat valoreaza sanatatea ta?