fbpx

Adina Scurtu, Glossymagazine.ro: “Vanessa Paradis a realizat pentru revista Harper’s Bazaar Rusia, editia pentru luna aprilie, o fotografie ce contine o serie de elemente identice cu cele ce compun 2 fotografii realizate de Iulia Albu in 2011, respectiv ianuarie 2013, potrivit jurnalistului Adina Scurtu/GlossyMagazine.
POSINGUL
MAKE-UP-ul
HAIRSTYLE-ul
INCADRATURA
SHAPE-ul
FUNDALUL
COMPOZITIA IMAGINII
ce o are ca subiect pe Vanessa Paradis sunt identice cu cele dintr-o fotografie care face parte din Promo Photoshoot-ul realizat de Iulia Albu in 2011 pentru a populariza conceptul FlapperGirl. Asemanarea se regaseste chiar si in cele mai mici detalii: Vanessa poarta peste rochia neagra un sal, ambele vedete privesc in sus in acelasi mod si cu aceeasi atitudine si chiar si umbra care se creaza sub barbie este identica in cele doua imagini.
Cocosul din fotografia ce o are ca protagonista pe Vanessa Paradis are panajul si coloritul identice cu cele ale cocosului folosit in ianuarie 2013 de Iulia Albu in fashion-editorialul pentru revista Ideal Mariaj. Desi galinaceele sunt folosite frecvent in pictoriale, fashion-editoriale si campanii promotionale, Iulia Albu este primul stilist care le-a atribuit acestor pasari rol de accesoriu.
Pictorialul cu Vanessa Paradis pentru Harper’s Bazaar a fost realizat de Natalia Alaverdian fashion-directorul publicatiei si fotograf. Alaverdian a colaborat recent in repetate randuri cu romanca Diana Sar, model al agentiei Allure Models.
Johnny Depp – fostul partener de viata al Vanessei Paradis – este un foarte activ promoter in SUA al Tarafului Haiducii, din care fac parte Viorica si Ionita de la Clejani.”

„Mi se pare fascinant faptul că Harper’s Bazaar a ales pentru Vanessa Paradis o estetică aparţinând unui roman. Fotografiile de promovare ale www.theflappergirlchronicle.com au suscitat, încă de la început, interesul presei internaţionale. Tocmai din acest motiv revista Love, Sex, Dance a şi hotărât publicarea lor pe nu mai puţin de 12 pagini. Pictorialul publicat în Harper’s Bazaar este încă o confirmare a faptului că, într-adevăr, România are un cuvânt de spus în moda de înalt nivel. Preluarea evidentă a esteticii create e catre mine este atât un semn clar că acestui concept i se atribuie deja o valoare uriaşă în afara graniţelor, cât şi un semnal de alarmă privind profesionalismul şi nivelul publicaţiilor de profil din România, «încătuşate» încă de clişeele pieţei româneşti” declaratie exclusiva pentru Libertatea.

Vanessa Paradis, 2013 | Franţuzoaica a realizat un pictorial aproape identic cu acela pe care l-a făcut Iulia Albu cu doi ani înainte.