fbpx

<<“Fetita mignona” incaltata cu o pereche de balerini care pasea hotarata in urma cu ceva timp in atelierul legendarului Hubert de Givenchy, fiind refuzata de acesta(citeste mai multe AICI!), isi demonstreaza rapid calitatile de diva, imaginea sa in celebra rochie a renumitului creator ramanand un reper atemporal in moda. Coafura, accesoriile, port-tigaret-ul, privirea, TOTUL fascineaza si inspira atitudine si rafinament.
Ulterior, modelul a fost recreat de o mare parte a designerilor, reinterpretat si transpus in viziunea unica a fiecaruia dintre acestia. Cu toate acestea insa PERFECTIUNEA acestei piese nu a fost niciodata atinsa…>>

Cam asa ar suna textul pe care il repeta cu obstinatie revistele de moda…

Adevarul este insa altul… in 1961 Hubert de Givenchy a creat 2 exemplare din “micuta rochie neagra” pentru scena de deschidere a comediei romantice “Breakfast at Tiffany’s”.

Si asa a inceput totul…
Studiourile PARAMOUNT au considerat ca ROCHIA, care lasa la vedere o mare parte a piciorului actritei nu era “adecvata”, astfel incat partea inferioara a uneia dintre rochii a fost modificata de catre Edith Head.

Cunoscuta pentru acuzatiile de plagiat pe care de altfel le-ar fi si recunoscut public, aceasta ar fi fost numita desenator de costume la studiourile Paramount in 1924, in ciuda faptului ca nu avea nicio competenta si niciun fel de experienta in designul de costum sau in ceea ce inseamna arta in general.
Ulterior, aceasta a recunoscut ca pentru a obtine acest post ar fi “imprumutat ” schitele unui alt student…

Edith Head a fost desemnata designer de costume pentru productia “Sabrina”, proiect pentru care Audrey Hepburn ar fi lucrat exclusiv cu Givenchy, fapt ce ar fi creat mari disensiuni intre Head si producatori. Pentru a preveni un scandal urias, regizorul Billy Wilder si Studiourile Paramount Pictures i-au permis acesteia sa isi asume credit total pentru designul costumelor, Givenchy ramanand “in umbra”.
Acest proiect i-a adus stilistei premiul Oscar. In fapt, Edith Head este femeia care a primit de cele mai multe ori aceasta distinctie…

NICIUNA dintre rochiile create de Givenchy NU A FOST folosita in film si nici in fotografiile promotionale.
ROCHIA FOLOSITA in film a fost distrusa dupa filmari, fapt ce a nascut si mai multe speculatii…
In ceea ce priveste posterele folosite pentru promovarea filmului, artistul Robert McGinnis explica in “Fifth Avenue, 5 am” ca fotografia luata ca reper pentru acestea nu ilustra taietura ce dezvelea unul dintre picioarele actritei, acesta recurgand la acest “artificiu” pentru a face imaginea mai atractiva.

ROCHIA creata de Givenchy pentru actrita apare insa in 2006 pe coperta HARPER’S BAZAAR, purtata de Natalie Portman. Piesa a fost achizitionata in urma unei licitatii pentru suma de 467.200 lire. In catalogul licitatiei se specifica ca aceasta rochie NU a fost folosita pentru filmarile respectivei productii.

READ MORE… only in OK! MAGAZINE!

Kiss, kiss, kisses!
Flapper Girl