fbpx

Nicole Kidman, Premiile Oscar 2008, poartă un colier L’Wren Scott cu diamante de 1.399 carate 

Deși sunt prezente pe covorul roșu de mai bine de 60 de ani, diamantele continuă să creeze controverse de fiecare dată când o vedetă le poartă. Ba că cerceii sunt prea mari, ba că diamantele din tennis bracelet sunt prea mici, ba că nu sunt suficient de scumpe pentru nivelul financiar al divei… Criticii au veșnic ceva de adăugat… și eu sunt unul dintre ei.

Bella Hadid, petrecere Vogue 2017

Fie că sunt purtate pe covorul roșu, la o nuntă sau la o cină romantică alături de iubit, bijiuteriile trebuie să completeze frumos ținuta aleasă. O pereche de cercei cu diamante va atrage mereu atenția, așa că trebuie să o purtați corect.

1. Combinația a doua elemente care conțin diamante va arăta mereu bine. Pentru a le pune în valoare, optați pentru o ținută simplă, fără prea mult accesorii. Dacă vreți să atrageți atenția, alegeți două culori diferite pentru diamantele pe care le purtați.

2. Aveți grijă, atunci când purtați diamante, la celelalte bijuterii pe care le integrați în ținută. Evitați alte pietre care ar putea să pară nepotrivite. Asigurați-vă că și restul accesoriilor sunt de calitate. Nu combinați niciodată o pereche de cercei cu diamante cu o brățară din plastic sau gablonț. Aceasta din urmă poate face ca dimantele să pară… false.

 

Lupita Nyong’o, Premiile Oscar 2014, poartă o diademă Fred Leighton cu diamante 

3. Dacă purtați diamantele aproape de față, cum ar fi cerceii sau colierele, nu uitați să luați în considerare machiajul și coafura. Alegeți un machiaj simplu, nu încărcat, dacă vreți ca ochii să fie ațintiți asupra pietrelor prețioase pe care le purtați. La fel și în ceea ce privește coafura, optați pentru una care vă lasă atât fața cât și gâtul libere.

Rosie Huntington-Whiteley, Cannes Film Festival

4. Când putem purta diamante? ORICÂND. În funcție de jobul și stilul vostru de viață, pietrele prețioase pot fi purtate 24 din 24. Dacă în timpul zilei este de preferat să optați pentru accesoriile mai mici, cum ar fi cerceii sau un tennis bracelet, pentru seară… lucrurile pot merge cât de departe vă doriți. Scoateți din cutie bijuteriile mari și nu ezitați să le purtați chiar și la o simplă ieșire în oraș.

Kiss kiss kisses,

Domnița de Alba