fbpx

Nascuta in anul 1916 intr-o familie saraca, se muta impreuna cu fratele sau in Bucuresti dupa absolvirea celor patru clase primare. In anul 1937 intra in Partidului Comunist Roman, unde il cunoaste pe Nicolae Ceausescu in 1939. In anul 1945 cei doi decid sa se casatoareasca.

Desi avea doar patru clase, acest aspect nu a impedicat-o niciodata sa renunte la pasiunea sa pentru MODA. Elena Ceausescu urmarea cu mare interes tendintele vestimentare din Occident, dar cu toate acestea a preferat mereu tinutele clasice.

Elena Ceausescu purta haine facute in Romania, la APACA, insa erau replici dupa mari branduri, in special Chanel. Avea o mare pasiune pentru taiorul clasic de la Chanel.

Patricia Nixon era sursa de inspiratie a Elenei Ceausescu, atat in materie de vestimentatie, cat si in privinta comportamentului pe care il afisa fata de sotul ei, dupa cum spune specialistul in istoria ceausita, Lavinia Betea.

Elena1

Ba chiar mai mult decat atat, Prima doamna a statului avea mereu in preajma sa un consilier de imagine instruit la Moscova.

Elena2

Elena3

Elena4

elena-ceausescu-dictatoarea-fasionista-purta-imitatii-chanel-marca-apaca-colectii-de-haine-de-blana-si_29

elena-ceausescu-in-moldova-si-delta-in-vara-lui-1976-1

zoree300

columbia-foto-1003