fbpx


DAZED & CONFUSED/april 2012 – GRIMES by HEDI SLIMANE

VOGUE/september 2011 – STELLA TENNANT photographed by STEVEN MEISEL

FYODOR GOLAN AW 2012

GIVENCHY HAUTE COUTURE 2012

ETHEL GRANGER isi revendica statutul de muza, stilul sau servind drept reper pentru multe nume grele de pe lista scurta a modei internationale. Cunoscuta ca femeia cu cea mai mica talie din lume, pasiunea lui Ethel Granger pentru piercing-uri si corsete nu a fost una intamplatoare…

OBSESIA UNUI BARBAT, CORSETUL SI UN ADEVAR SFASIETOR

Impatimit al acestei culturi, William Granger este cel care i-a “imprimat” sotiei sale acest cult, manifestandu-si dorinta ca intr-o buna zi sa ii poata cuprinde complet cu mainile talia. La acea vreme Ethel nu avea nici macar lobii urechilor gauriti…
Mai mult, de teama unei posibile infectii, aceasta a hotarat ca sotul ei va fi cel ce va “opera” modificarile necesare, acesta fiind si cel care a conceput prima pereche de cercei pe care Ethel urma sa o poarte.
Ca urmare a obsesiei lui William, Ethel Granger a ajuns sa poarte corset zi si noapte, si sa poarte pantofi cu tocuri de peste 14 cm, fara platou, ce ii imobilizau laba piciorului intr-o pozitie aproape verticala, ideala pentru purtarea eficienta a corsetelor pe care William le comanda din ce in ce mai mici…


Pentru inchiderea completa a corsetului, Ethel era asezata pe pat, cu fata in jos. FOTO: VOGUE – o posibila reprezentare pentru MASA LUI PROCUST, simbolizand transformarile prin care aceasta a trecut pentru a satisface obsesiile sotului sau.

Urmatorul pas a fost piercing-ul narilor si al septului, Ethel cedand in fata presiunilor lui William. Procedeul a fost unul rudimentar, acesta strapungandu-i carnea cu un ac de argint si ajutandu-se de un dop de pluta.

ETHEL NU PURTA NICIODATA CERCELUL IN NAS IN PUBLIC, acest privilegiu fiind rezervat exclusiv sotului sau.

Cu toate acestea, William nu era pe deplin satisfacut… Acesta a constatat ca Ethel avea tendinta de a “slabi” corsetul cat timp el era plecat, astfel incat a confectionat o centura din otel pe care o obliga sa o poarte in absenta sa. Acesta o strangea atat de tare incat in unele zile Ethel ajungea sa lesine de cateva ori. Corsetul ii provoca rani lui Ethel, rani care erau tratate cu alcool medicinal si pudra de talc.
Din cauza restrictiilor din timpul razboiului si a accesului tot mai dificil la materialele necesare confectionarii corsetelor, talia lui Ethel a stagnat, iar dupa, Ethel a refuzat sistematic corsete mai mici. Dezamagit, William i-a comunicat acesteia ca o va parasi daca nu va continua sa poarte corsete din ce in ce mai mici, iar acesta a cedat presiunilor lui.
Acesta i-a facut piercing-uri in sfarcuri si i-a comandat adaosuri menite a fi purtate in sutien, fiind nemultumit de dimensiunea sanilor acesteia.

“ESTE MINUNAT, TAIE-MA IN DOUA! ESTE DELICIOS!”

Ethel ajunge sa simta placere vazandu-si sotul incantat de silueta sa pe care incepe sa o etaleze tot mai des in public.
DESCOPERIREA UNEI COMETE DE CATRE WILLIAM in anii 50 a prilejuit prezenta lor in cadrul unei emisiuni televizate, si asa a inceput totul…
THE REST IS… HISTORY…