fbpx

Despre Formă cu Conținut

Ovală, lungă, rotundă, pătrată în formă de inimă sau de diamant, fizionomia ta, perfectă, merită o pereche de ochelari care să o pună în valoare. Uită toate miturile pe care le-ai auzit până acum! Cuvintele de ordine sunt, dimensiunea, culoare și doar în ultimul rând, forma. Da, da, ai citit bine, forma nu are restricții legate de fizionomie, indiferent de tipul ei. Dacă ai o față rotundă și ești plinuță poți purta mai multe forme de rame decât ți-ai putea închipui. Da, chiar și rame rotunde!

Dar să o luăm cu începutul:

Dacă ai o față rotundă îți recomand să alegi ochelari cu rame ușor supradimensionate, fie că este vorba despre clasicul cat-eye, Aviator sau ochelari rotunzi. Linia fină a mandibulei este mai ușor de încadrat și de pus în valoare, mai ales atunci când NU alegi modele banale. Nu cădea pradă preconcepției că o față rotundă trebuie acoperită din hairstyle pentru a părea mai suplă. Fața ta este perfectă așa cum este, iar ochelarii îi alegi pentru a îți pune în valoare trăsăturile, nu pentru a-i pune pe ei în valoare.

Dacă ai o față pătrată, nu îți recomand modele bărbătești (aviator) decât în combinație cu un wet look și o rochie ultra feminină. By the way, nu există nici o fizionomie care să nu poată purta ochealari unisex la ținute feminine, elegante sau extravagante. Nu purta ochelari cu rame mici și rotunde decât la ținute de inspirație masculină și doar în combinație cu coafuri retro mai ales anii 60. Ochelarii cu rame pătrate pot fi interesanți în cazul tău, însă trebuie temperați intodeauna prin alegerea unei ținute, fie albe, fie negre, niciodată însă MONOCROME (alb/negru). Încălțămintea aleasă trebuie să conțină elemente inrudinte ca formă, fie că vorbim despre grafisme sau în toc din aceeași gamă geometrică cu paratul ramelor.

Fața ta în formă de diamant, indiferent de carataj, culoare sau claritate, glumesc, până acum cred că ați înțeles că diamantul este doar un cărbune iar voi sunteți cele care îi dați strălucire, este un atu pe care îl poți exploata mai ales în contextul alegerii unor forme de rama mai puțin accesibile celorlate tipuri de fizionomie..

Sigur că și pe o față ovală ar arăta superb o pereche de CatEye ultra alungiți, însă pe fața TA vor arăta magnific.

Ce-ai spune de o pereche de ochelari WRAP, dreptunghiulari sau supradimensionați? Îți recomand să alegi lentile colorate, galbene, albastre, verzi sau chiar oglindă metalizate pentru un efect dramatic.

Săptămâna viitoare veți afla, cum să marcați o apariție de milioane dacă fizionomia voastră este ovală, lungă sau în formă de inimă.

Până atunci, kiss, kiss, kisses.

Domniță de Alba