fbpx

QP9A1074

Da, da… știu! Sunteți obișnuiți cu tot felul de recomandări și sfaturi atunci când vine vorba despre parfumuri, pantofi și panseluțe, doar că noi astăzi vom vorbi despre… rebeliune! De ce ar trebui să vă alegeți vreodată parfumul în funcție de tendințe sau mai rău… recomandări?! De ce nu ați alege un parfum, în funcție de starea voastră de spirit, de cât de albastru este cerul sau de cât de mult vă doriți să fiți, sau nu, altcineva într-o anumită zi? Și de ce ați alege aceleași veșnice variante pe care le găsiți omniprezente în mall-uri sau magazinașe?

QP9A1107

Singurul loc din care ar trebui să vă propuneți vreodată să cumpărați un parfum este o parfumerie adevărată. Nu, nu, nu vă voi spune de unde! Asta voi trebuie să descoperiți. Pentru că, în fond, ”călătoria” face toți banii. Aș putea să vorbesc despre siaj, note, baze și acorduri. Vă voi vorbi în schimb despre a uita tot ce știați despre reguli și despre un voiaj frivol, carnal și mai ales onest, prin toate plăcerile voastre vinovate. Vă recomand să nu întreprindeți această călătorie singuri, ci alături de o persoană… dragă sau specială. Pentru că nu întotdeauna acea persoană dragă este ușor de întâlnit. În schimb, oameni speciali ne înconjoară la tot pasul. Fă-o acasă, desculță, despletită și purtând doar un ruj roșu. Fă-o la birou, într-un colț, în timp ce savurezi cu poftă… prăjitura ta preferată. Fă-o oriunde și oricând, dar mai ales, fă-o pentru tine și fă-o fără regrete! Est-ce que vous êtes libre?

QP9A1007

Eu am început această călătorie alături de Etienne de Swardt, în… să vă spun unde? Nu, nu încă….dar vă pot spune ca dans l’ETAT LIBRE D’ORANGE.

QP9A1117

”Etat Libre d’Orange” se declară un stat independent al parfumurilor, definit de un nonconformism eliberat de tabuuri, ai cărui singuri suverani sunt libertinajul și erotismul olfactiv. Lansat în 2006 sub motto-ul “Le parfum est mort, vive le parfum”(”Parfumul este mort, trăiască parfumul!”), cu o inimă pulsând în cartierul Marais din Paris, brandul Etat Libre d’Orange este faimos pentru compozițiile ireverențioase, politic incorecte, cu nume și imagini controversate, precum Putain des Palaces, Remarkable people, Hermann a Mes Cotes Me Paraissait une Umbre, Divin’Enfant, La Fin du Monde. Printre parfumurile cele mai neobișnuite ale brandului, inspirate din traditia tipic franceză de a fi altfel, se numără Secretions Magnifiques (al cărui brief creative a fost să miroasă precum corpul uman înainte de orgasm) sau Charogne (cu arome de flori de crin în descompunere). Etat Libre d’Orange se reîntoarce la definiția originală a parfumului, la expresia sa instinctuală și încărcătura sa erotică, recreeînd imaginea trupului uman si redându-i pulsațiile.

banner_853x480

O enclavă contemporană în lumea riguroasă a creației de parfumuri, ”Etat libre d’Orange” se vrea un teritoriu eliberat de cenzură, subversiv, ludic, ce redă mai degrabă fantasmele creatorilor săi și mai puțin concepte de marketing. Anumite parfumuri sunt create cu concursul unor vedete precum actrițele Tilda Swinton sau Rossy de Palma (una dintre muzele preferate ale regizorului Pedro Alomodovar) sau artistul de cabaret Justin Vivian Bond (The Afternoon of a Faun). Tot pe rafturile Etat Libre d’Orange puteți mirosi… punk-ul Sex Pistols.

Știu, acum trebuie să vă dezvalui totuși unde se gasesc toate aceste minunății… Declar ca este unul dintre locurile mele preferate, primul boutique de parfumerie de niche din cadrul unui aeroport, OBSENTUM, un imperiu al simțurilor situat în duty-free- ul Aeroportului Otopeni.

 

Vive la joie!
Vă pupă cu drag și drac,
Domnița de Alba