fbpx


Intotdeauna am considerat ca exista o anumita doza de subiectivism in analizarea felului in care se imbraca altii, doza mai mult sau mai putin vizibila in diferitele cronici prezentate in revistele de gen. Dar in definitiv acesta este un lucru perfect normal, cu totii suntem subiectivi, nu-i asa? Prin urmare SI EU sunt subiectiva…

Ei bine, nu, nu ma cred stilist, nu am luat-o razna si nici nu am vreo polita de platit. Totusi cred ca acest post se impune, mai ales in lumina ultimelor “informatii” care au aparut pe piata.

1. My personal favourite ever, si chiar nu exagerez, ladies and gentlemen… LOREDANA!

Nici nu are sens sa incerc o explicatie. LORI este LORI! Diva a stiut sa se reinventeze mereu pastrand totusi acel “ceva” personal care o face unica. In cazul ei, asa cum am mai spus, hainele sunt simple “accesorii’. Loredana nu va fi niciodata PURTATA de hainele pe care le alege, ea nu va fi NICIODATA un umeras. Hainele prind viata atunci cand ea le poarta, “imprumuta” din “aura”ei, acesta fiind motivul pentru care o Loredana purtand un Alexander McQueen va fi intotdeauna LOREDANA si niciodata o femeie purtand un McQueen.

2. CORINA. Cu un stil fresh si mereu in miscare Corina a reusit de-a lungul timpului mai multe transformari stilistice interesante din punctul meu de vedere. Nici in cazul ei insa aceste schimbari nu au alterat “fondul”, Corina reusind sa isi pastreze o identitate stilistica proprie indiferent de stilul abordat, or tocmai aceasta “semnatura proprie” m-a determinat sa o asez pe acest loc fruntas pe lista mea. Corina a fost manga, retro iar acum este punk burlesque. Dar ce este acest punk burlesque?

Ei bine, acest stil este o adaptare a clasicului stil pin up, abordat de vedete precum Dita von Teese si este burlesque pentru ca noua coregrafie a show-ului Corinei econtine elemente comune cu cele ale show-urilor burlesque, asa incat garderoba aferenta trebuia sa reflecte look-ul specific acestui gen. Totusi intre Corina si Dita von Teese nu exista foarte multe similitudini. Acesta este motivul pentru care nu am inteles sintagma “Dita von Teese de Romania”. Corina este Corina, Dita este Dita. De altfel nici nu mi-as fi putut imagina-o pe Corina intr-o astfel de ipostaza, avand in vedere acel “factor X” pe care Corina il poseda. Stilul cameleonic al artistei ii permite insa foarte multe interpretari in aceasta zona, asa incat Corina experimenteaza si se “joaca” foarte frumos pe aceste teme stilistice, rezultatele fiind mereu surprinzatoare si fresh. Abia astept sa vad cu ce ne va surprinde data viitoare!

3. Pentru locul 3 am reflectat indelung… este cu adevarat foarte greu sa gasesti pe cineva “demn” de acest clasament.

Intr-un final am luat o decizie “impartita”. Asadar, locul 3 se va imparti intre Amalia Nastase si Camelia Sucu. Am ales special 2 femei de afaceri foarte influente, pentru a scoate in evidenta faptul ca indiferent de domeniul de activitate, chiar si atunci cand activitatea pe care o desfasori iti impune o anumita “sobrietate” stilistica, exista femei care pot fi avangardiste fara a fi ciudate, senzuale fara a fi vulgare, extravagante fara a etala opulenta. Iata deci ca se poate!

kiss, kiss, kisses!

Flapper girl