fbpx

Da! Am aflat culoarea anului 2019!

Experții în culori de la Pantone ne-au surprins plăcut prin alegerea unei nuanțe neașteptate dar totodată vibrante: Living Coral sau coraiul așa cum îl știm noi.

Iulia Albu in bucataria ei Nolte

Este descrisă ca o nuanță corală plină de animație și de viață, cu are o subtilă tentă aurie. Culoarea formează o legătură puternică cu tehnologia, dar și cu mediile sociale.

Pantone explică faptul că Living Coral este o culoare care cultivă, care se regăsește atât în ​​mediul natural cât și în spectrul tehnologic.

De ce corai?

Coraiul este menit să simbolizeze nevoia umană de optimism și de interacțiune socială. Este o nuanță puternică și rezonantă care a fost asociată cu energia kinetică, pacea și iubirea de sine.

Coraiul, deși o culoare aparent pretențioasă prin asocierea cu toate aceste idei este surprinzător de accesibilă. Minunat, nu?

Cu ce texturi se potrivește coraiul in bucătărie?

Nuanța este mult mai versatilă decât am putea crede pentru că emană atât o atmosferă caldă cât și una rece.

Expertii in bucatarii de la NOLTE ne spun că aceasta culoare funcționează perfect în legătura cu texturile de lemn pentru un cadru cald dar si de ciment pentru interioarele cu tematică industrială. De altfel, Nolte are o serie de inovații in materie de texturi speciale pentru blaturile de bucătărie si front-uri (metal, ciment, lemn) care insumează tocmai cele două dimensiuni: clasic si modern, natural si industrial.

Un exemplu perfect de bucatarie in care puteți integra fără să greșiți culoarea corai (dar si turcoaz sau alte culori complementare) este este Stone Artwood by Nolte Home Studio

“Contrastele se atrag și aduc viață în casa ta. Dulapurile cu aspect stejar natural se îmbină extrem de armonios cu insula de bazalt cenușiu. Ușile cu sertare fără mâner, ușor de manevrat, sunt puse în valoare de sistemele de iluminare cu led. Spațiul de gătit se integrează perfect cu restul locuinței tale. Totul într-un design care emană forță și stil. Surprinzător: în bucătăria cu iluminare led Stone Artwood, reproducerile din lemn de stejar arată mai real decât par. Pentru un plus de unitate estetică pe care nu ai cum să nu o admiri, insula este în întregime dintr-o singură culoare.”

Bucatarie Nolte Stone Artwood

O variantă care reprezintă o noutate absolută in materie de bucătării este modelul Portland, care folosește o textură absolut specială, inovație Nolte: Cement Anthracite. Combinația cu diverse elemente sau accesorii corai este absolut perfectă!

Bucătărie CORONA PORTLAND Cement- antracite by Nolte Home Studio

Bucătărie CORONA PORTLAND Cement- antrhacite by Nolte Home Studio

Coraiul este definiția originalității, așa că experimentați!

Coraiul în bucătărie: combinatii de culori si accesorii

Roșul-coral este cald, excelent pentru bucătărie. Alegeți o paletă proaspătă și tonică de corai și turcoaz, contrastantă și strălucitoare.

Diversele tonalități de corai creează un tot unitar superb dar pot fi folosite și ca puternice culori complementare. Le puteți combina cu galbenul lămâie, albastru sau gri.

Chiar dacă celelalte încăperi sunt liniștitoare, alegeți o bucătărie în culorile pe care le iubiți. Îmbinați tonurile de turcoaz pentru gresie și faianță, iar pentru pereți alegeți tonuri de corai deschis. Pentru ceramică, șervețelele de masă sau sticlă, alegeți galbenul sau negrul pentru a crea un contrast.

Adela Chivarean, interior designer

Așadar, ce părere aveți despre această nuanță superbă și complicată?

Autor: Adela Chivărean, interior designer – The Wood Doctor

 

Bucatarie Nolte Discount