- O să plec de la prezumția că NU vă doriti să fiți doar bucătărese, ci si gazde.
- O să consider că și vouă va place să asistați “live” la prepararea dish-ului ce, de multe ori este doar un pretext pentru socializare, împrietenire, cerere în căsăt%#@ … dar mai bine să nu pășim pe “insule” minate!
- O să sper că niciunul / niciuna dintre voi nu-și dorește să care/spargă farfurii inutil.
Acestea fiind spuse, consider că insula de bucătărie este alegerea perfectă, în detrimentul mesei clasice de bucătarie sau de living (dining table).
Masa vs. Insula de bucătărie
Masa clasică presupune ca CINEVA să gătească UNDEVA, apoi să ducă mâncarea … la masă. Iar mai apoi, să se așeze lângă invitați, (eu deja am obosit!) dar doar preț de câteva minute, căci desertul trebuie și el preparat tot de către “cineva”, “undeva”.
E clar, CINEVA va fi obosit si frustrat! Si de ce nu, posibil (și pe bună dreptate) … transpirat, în timp ce domniile lor își bâțâie cu nerăbdare gleznele pe sub masă.
In cazul fericit în care masa se află foarte aproape de spațiul de gătit, riscul de a sparge farfurii pe drum este într-adevar mai mic, însă vei fi nevoit/ă să gatești cu spatele la invitați. Desigur, priveliștea poate fi una agreabilă, dar uneori prea mult este totuși prea mult.
Insula de bucătărie presupune o zona mai îngustă și mai lungă decat o masă obișnuită, în care pot fi integrate diverse electrocasnice utile în cooking, spații de depozitare, uneori cu extensii laterale pentru mai mulți invitați. Este zona în care se gătește, se ia masa și se socializează. Simultan!
Cert este că daca ai o insula de gătit, vei găti cu fața la invitați! (tu, sau jumatatea ta mai pasionată de cooking!)
Poți găti confortabil, chiar și pe tocuri, de față cu toți prietenii tăi și îi poți implica chiar, făcând dintr-o banală cină un adevărat spectacol!
Un spectacol în care tu nu esti Cenușăreasa dinainte de bal, ci cea din timpul balului!
Actul gătitului în sine poate fi spectaculos, toți cei prezenți se bucură de arome si culori, pentru ca, la final să descopere cum s-au “așezat” în preparatul final.
Dar pentru că unii dintre voi poate nu sunt chiar atât de pătimași ca mine atunci când vine vorba de a fi CINEVA, să ne gândim si la argumentul suprem, de ordin practic: SPAȚIUL!
+2,5 metri masa plus 6 scaune… blocarea iremediabilă a unui spațiu imens căruia îi găsești utilitate exclusiv atunci când …se manâncă.
In schimb, insula de bucătărie ocupă spațiu mai puțin, are funcționalități diferite, iar dacă Nolte este artizanul, fiecare centimetru va avea o utilitate: gătit, luat masa și cel mai interesant … depozitat!
Un sistem inteligent de depozitare al insulei de bucatarie îți va asigura, la indemână, cele mai importante ustensile de gătit … și nu numai (dar despre sertare secrete cu secrete, altă dată)
Vei realiza că poți depozita atât de multe lucruri – cam cât într-o debara clasică, însă mult mai elegant și la îndemînă.
Dar despre depozitarea inteligentă, mai multe curând, intr-un articol semnat de Adela Chivărean, interior designer.
Sigur, există o condiție.
Spațiul bucătărie – living trebuie să fie unul deschis. Acum, nici eu nu locuiesc ÎNCĂ la conac, așa că nu-mi pot lua un cal. 🙂 Dar niciodată să nu spui niciodată.
În concluzie
Masa nu trebuie să fie un prilej de chinuri pentru unii și de desfătare pentru alții, ci un eveniment social agreabil și intim.
Nu vă cenzurați, totuși! Ce se întâmplă în bucătărie… rămâne în bucătărie!
Revenind, dacă te încadrezi cu spațiul în care locuiești în cele de mai sus, nu ai de ce vreodată să eziți în achiziționarea unei buatarii configurată cu insulă de gătit.
Cel mai greu va fi să alegi un singur model, iar asta pentru că ….
V-ați convins?
Dacă nu, nu o voi putea face eu pentru că a făcut-o deja Nolte.
Succes la reamenajări!