fbpx

Asa cum va promiteam cu ceva timp in urma, a venit momentul sa dam “cartile pe fata” in ceea ce priveste felul in care se face modelling in Romania, oamenii din sistem, criteriile alegerii unui model de top si MAI ALES capcanele in care cele mai multe tinere cad atunci cand hotarasc sa urmeze acest drum.

CARE ESTE VARSTA CEA MAI POTRIVITA PENTRU A INCEPE O CAIERA IN MODELLING?
Ei bine, nu este niciodata prea devreme pentru a iti evalua CORECT potentialul. Scouterii agentiilor de renume incep “follow-up”-ul potentialelor modele chiar si in jurul varstei de 12 ani. Modelele sunt introduse intr-o baza de date speciala, iar evolutia lor este studiata periodic. In jurul varstei de 14 ani putem vorbi despre inscrierea in cadrul unor competitii recunoscute international, dupa care pana la varsta de 16 ani vorbim despre pregatirea modelelor pentru runway shows, shooting-uri si reclame, pregatire ce se face INTOTDEAUNA de catre agentie. Pregatirea viitoarelor modele este INVESTITIA AGENTIEI in viitorul modelului pe care il reprezinta si totodata GARANTIA parintilor ca evolutia copilului lor este supravegheata si gestionata profesionist.
Ceea ce ne duce la urmatoarea intrebare:

SCOALA DE MODELE/MERS SCENIC este NECESARA?
Raspunsul este CATEGORIC NU! PERCEPEREA UNOR SUME IN ACEST SCOP constituie un semnal de alarma in ceea ce priveste profesionalismul celor care o fac. Atata timp cat agentia nu doreste sa investeasca intr-un model inseamna fie ca potentialul modelului nu este unul semnificativ, fie ca obiectivul agentiei este acela de a-si umple buzunarele in acest mod, ceea ce din nou, RIDICA UN MARE SEMN DE INTREBARE in ceea ce priveste profesionalismul acesteia. NU ORICINE POATE FI UN MODEL DE SUCCES, asa cum NU ORICINE POATE CREA UN MODEL DE SUCCES.

Anul acesta LORENA SANDU, model reprezentat in Romania de FACE2FACE MODEL MANAGEMENT a reusit cea mai buna performanta a Romaniei din ultimii 14 ani la un concurs de modele international. La doar 14 ani, Lorena s-a clasat pe pozitia a doua a clasamentului prestigiosului concurs ELITE MODEL LOOK.

In urma cu 14 ani, la 16 ani, Alina Puscau se situa pe prima pozitie a clasamentului aceluiasi concurs, marcand un precedent frumos.

more… coming soon…