fbpx

Femeile gravide nu pot consuma orice tip de ceai în sarcină, asta pentru că unele pot conține și cofeină. Ei bine, consumul de ceai de ghimbir în sarcină poate fi de ajutor viitoarelor mămici, după cum susțin unii specialiști. Desigur, înainte să-l consumi, trebuie să te consulți cu medicul tău.

Cu ce probleme te confrunți? Greață, aciditate, amețeli?

Pe parcursul celor 9 luni, gravidele se confruntă cu diverse stări de rău sau ametelea.

Specialiștii spun că ceaiul de ghimbir în sarcină poate fi benefic pentru multe femei, acestea scăpând de stările de greață, senzația de aciditate, amețeală sau gaze.

7 beneficii ale ceaiului de ghimbir în sarcină

ginger

  • Ghimbirul, consumat, desigur, sub formă de ceai, calmează grețurile matinale, făcându-le astfel mămicilor diminețile mult mai ușoare.
  • Ceaiul de ghimbir în sarcină poate controla nivelul de glucoză din sânge. Mai mult, acesta te scăpa și de stările de oboseală sau epuizare.
  • Ghimbirul, având în compoziție 12 antioxidanți, este și un bun antiinflamator. Astfel, în sarcină, femeile pot preveni sau reduce umflăturile specifice.
  • Senzația de aciditate, cea de arsură din stomac, din timpul sarcinii, poate fi redusă consumând ceai de ghimbir, la recomandarea medicului.
  • Această plantă ajută și la digestie, fiind cunoscută că ameliorează gazele care le dau stări de disconfort gravidelor.

Ceaiul de ghimbir în sarcină te poate scăpa de dureri

  • Specialiștii mai spun că ceaiul de ghimbir în sarcină ameliorează durerile de orice fel și relaxează mușchii.
  • Un alt beneficiu al ghimbirului este că întărește imunitatea, crește depozitele de fier și vitamina C din corp, și te ține astfel departe de răceli pe perioada celor 9 luni.

Atenție! Ceaiul de ghimbir în sarcină e indicat să se consume la recomandarea medicului.

 

Din Arhivele Domniței de Alba