fbpx

Există așa ceva ca cele mai scandaloase 5 lucruri pe care trebuie să le faci în bucătărie.

Și există așa ceva ca cele mai scandaloase 5 lucruri pe care nu trebuie niciodată să le faci în bucătărie.

Ca atare, firește, ultimele sunt exact lucrurile pe care chiar și eu le fac frecvent în bucătărie. Curioși? Haideți să le trecem împreună în revistă deși… Dumnezeu știe că fiecare dintre ele ar putea oricând foarte bine să stea pe orice copertă.

1. Nu linge niciodată cuțitul de unt

În primul rând ar trebui să stabilim care anume este cuțitul de unt si cum : scurt, lat, fara suparare, chiar bont am putea spune.

cutitul de unt

Ați înțeles ideea. Nici măcar Marilyn Monroe nu ar fi sexy dacă ar face-o. În cazul în care nu vă puteți controla pornirile, încercați un cuțit japonez, evitând totuși partea care taie. Asta pentru a rămâne totuși cu limba ascuțită.

 

 

2. Nu așeza marmeladă lângă bulion

Nimic nu este mai neinspirat decât o porție de clătite cu bulion sau o porție de paste cu marmeladă. Deși, sinceră să fiu, acum că mă gândesc la asta, chiar cred că aș putea să fac ultima variantă să funcționeze. Vom reveni la această idee mai târziu. În general, nu este bine să confundăm lucrurile sau să ne lăsăm confuzați de noi înșine. Și oricum, toată lumea știe că bulionul nu merge niciodată cu marmeladă.

3. Atenție cu ușa de la frigider

Mama îmi spunea mereu că dacă nu voi fi atentă, într-o bună zi, frigiderul îmi va juca o farsă și mă va lovi fix peste bombeu… al nasului, vreau să spun. Pentru alte bombeuri, citiți Marțea neagră. O ușă urâtă metalică, rece, va distruge orice vis și speranță de decor.

Eu le țin pe ale mele în spatele unor superbe uși din …

hei, aproape că am dat din casă! Și știți că nu e bine să dai din casă… mai ales când ai frigiderul deja plin.

4. Cine gătește ultimul… gătește mai bine

Impresia artistică face întotdeauna 80% din treabă. Așa că nu simți nevoia să compensezi pentru cei 20% neacoperiți. Orice sare de 70 de procente este perfect satisfăcător. Nu face pe super-eroina și nici nu încerca să salvezi planeta în papuci de plastic, sau cel puțin fă-o într-o pereche de balenciaga dacă chiar insiști.

Puțin glamour nu a omorât pe nimeni… încă.

Iulia Albu in bucatarie Nolte utilata cu electrocasnice Franke

5. 

Ascunde-ți cu grijă intențiile și NU capitula în fața primei porții de ceviche cu perișoare. Asta mizând pe faptul că iubitul/viitorul fost/fostul actual stăpânește arta războiului culinar cel puțin la fel de bine că tine.

Deschide ochii și analizează habitatul în care se gătește. Ce, nu știai că poți locui în propria bucătărie? Teoretic vorbind, firește. Locul în care îți gătește spune foarte multe lucruri despre el… Ca și felul în care își împachetează ciorapii. La fel de importante… cele două îți vor spune cât de repede îți dorești să îl pui pe liber. Sau nu.

Domnița gătește cu drag și drac doar în bucătăria ei Nolte unde toate cuțitele, sertarele, borcanele și vrăjile îi respectă dictatura. Pentru că și tu vrei să fii o mică dictatoare irezistibilă la tine în bucătărie, Nolte și Domnița de Alba îți oferă un „start” de 35% în construirea bucătăriei tale WOW!

Bucatarie Nolte