fbpx

Decorarea casei pare, cel puțin la început, o activitate extrem de interesantă și chiar … interactivă. Este distractiv să răsfoiți reviste de design interior, să citiți site-uri internaționale de profil și să visați cu ochii deschiși la casele vedetelor de peste ocean… știu! 🙂

Dar ce vă faceți atunci când vă dați seama că ați poziționat deja mobila, ați așezat tablourile pe pereți și totul arată perfect dar… parcă lipsește ceva: nu știți ce corpuri de iluminat să alegeți pentru a pune în evidență designul casei voastre.

Lucrurile nu sunt atât de complicate în ceea ce privește iluminatul, însă există câteva greșeli majore pe care le puteți face. Din păcate… acestea pot strica tot ce ați reușit până în acel moment sau vă pot pune în dificultate atunci când alegeți să faceți diverse activități.

1.Nu exagerați cu iluminatul

Designerii de interioare spun că, în ultima vreme, proprietarii de case nu prea știu când să se oprească atunci când își aleg corpurile de iluminat. Optează pentru multe aplice și lustre extravagante, dar uită de elementele importante cum ar fi veiozele sau lampadarele clasice. Acestea din urmă sunt esențiale într-o casă și pot aduce o notă interesantă designului din living.

Lampadar Bahama Podlogowa

2. Aveți grijă la dimensiuni.

Dacă ați optat pentru o masă din lemn masiv în camera de zi, nu cumpărați o lustră mică pe care să o poziționați deasupra. Aceasta poate crea un efect de disproporționare a camerei. În același timp, un lampadar supradimensionat așezat lângă canapea… poate strica întregul aspect.

3. Montați corpurile de iluminat suspendate la înălțimea corectă.

De foarte multe ori, lumina este așezată mult prea jos, lucru care nu este tocmai corect. Arhitecții spun că distanța dintre podea și partea de jos a lustrei trebuie să fie de aproximativ 1,5 m. Dacă stați la masă, lumina trebuie să vă ajungă în dreptul umerilor. Dacă este mai sus, va deveni deranjantă.

 

Lampadar Hesmo

4. Țineți cont de umbre.

Deși probabil că mulți dintre voi nu v-ați fi gândit vreo clipă la ele, umbrele sunt importante atunci când montați candelabrul pe care l-ați cumpărat după îndelungi căutări 🙂 Dacă îl poziționați deasupra locului unde mâncați, umbra va cădea direct pe masă. Regula nu este foarte grea… trebuie doar să montați corpul de iluminat aproape de unul dintre capetele mesei. Aceeași problema în birou? Un lampadar sau o veioză vă scoate din orice încurcătură.

5. Nu în ultimul rând, alegeți corect vopseaua pentru pereți.

Vă puteți achiziționa cel mai mare candelabru, cel mai spectaculos și care credeți că vă va lumina întreaga casă. Dacă alegeți o vopsea închisă la culoare, acesta nu va mai avea efectul la care ați visat. Nu vă puteți imagina ce diferență poate face o nuanță sau două mai deschisă, în ceea ce privește culoarea pereților.

 

Spor la cumpărături!

 

Kiss, kiss, kisses

Domnița de Alba